Ingredienser
- 125 g mörk blockchoklad eller 125 g vit choklad
- 2 ägggulor
- 3 msk florsocker
- rivet skal av ½ apelsin
- 4 msk starkt bryggt kaffe
- 3 dl vispgrädde
- chokladströssel eller varför inte några gelehjärtan
Gör så här
Bryt chokladen i små bitar och smält den. Ta kastrullen av värmen och låt smeten svalna något.
Rör ner äggulorna en i sänder i chokladen och rör väl mellan varje. Tillsätt florsocker, apelsin och kaffe och låt smeten svalna.
Vispa grädden, men inte alltför hårt. Vänd ner den i smeten och fördela den sedan i portionsskålar. Strö över strössel och ställ moussen i kylen några timmar
Rör ner äggulorna en i sänder i chokladen och rör väl mellan varje. Tillsätt florsocker, apelsin och kaffe och låt smeten svalna.
Vispa grädden, men inte alltför hårt. Vänd ner den i smeten och fördela den sedan i portionsskålar. Strö över strössel och ställ moussen i kylen några timmar
KLART! lätt som en plätt♥
Lycka till♥
p.s Om du vill kan du ta vit choklad (smma recept men istället för mörk kan du ta vit choklad)
under och "vanliga choklad moussen" alltså mörk choklad över och toppa gärna med choklad strössel eller gelehjärtan!
ÅÅ VILL HA :DD<33333
SvaraRadera