onsdag 16 mars 2011

Choklad mousse♥

  • Portioner: 4-6

  • Ingredienser

    • 125 g mörk blockchoklad  eller 125 g vit choklad
    • 2 ägggulor
    • 3 msk florsocker
    • rivet skal av ½ apelsin
    • 4 msk starkt bryggt kaffe
    • 3 dl vispgrädde
    • chokladströssel eller varför inte några gelehjärtan

    Gör så här

    Bryt chokladen i små bitar och smält den. Ta kastrullen av värmen och låt smeten svalna något.

    Rör ner äggulorna en i sänder i chokladen och rör väl mellan varje. Tillsätt florsocker, apelsin och kaffe och låt smeten svalna.

    Vispa grädden, men inte alltför hårt. Vänd ner den i smeten och fördela den sedan i portionsskålar. Strö över strössel och ställ moussen i kylen några timmar     

    KLART! lätt som en plätt♥





    Lycka till♥





    p.s Om du vill kan du ta vit choklad (smma recept men istället för mörk kan du ta vit choklad)
    under och "vanliga choklad moussen" alltså mörk choklad över och toppa gärna med choklad strössel eller gelehjärtan!

    1 kommentar: