120 g choklad, mörk 70%
120 g smör 1.5 dl ljust muscovadosocker 4 st ägg 1 msk kakaoSmör till formarna
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält chokladen i ett vattenbad och smält smöret i en kastrull.
3. Blanda samman smör och choklad.
4. Vispa hela ägg med muscovadosocker fluffigt och rör ner kakaon
.
5. Vänd ihop äggsmeten med chokladen.
6. Smörj 4 ugnsfasta formar noggrant.
7. Fyll dem med smet och stoppa in dem DIREKT i ugnen! Grädda fondanten i mitten av ugnen i 7–8 minuter. De ska vara lösa och rinniga i mitten.
2. Smält chokladen i ett vattenbad och smält smöret i en kastrull.
3. Blanda samman smör och choklad.
4. Vispa hela ägg med muscovadosocker fluffigt och rör ner kakaon
.
5. Vänd ihop äggsmeten med chokladen.
6. Smörj 4 ugnsfasta formar noggrant.
7. Fyll dem med smet och stoppa in dem DIREKT i ugnen! Grädda fondanten i mitten av ugnen i 7–8 minuter. De ska vara lösa och rinniga i mitten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar